onsdag 5 oktober 2011

Hallonpaj

Denna paj är en riktig sommarläckerhet. Den går snabbt att göra och är väldigt läskande. Kan med fördel göras i förväg.

Pajdeg:
0,5 dl sukrin (eller vanligt socker)
1 dl fibrex (eller havregryn)
3,5 dl mandelmjöl (funkar säker med mjöl om man vill det)
125 g smör
1 ägg

Lägg mjöl och socker i en matberedare. Skär smöret i bitar och och lägg i matberedaren. Blanda ingredienserna. Sätt i ägget och kör 20-30 sek. Låt vila i kylen en timme. Klä en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda skalet 10 min. Lägg valfri fyllning i pajen och grädda ca 25 min i 200 grader.

Fyllning:
3 dl hallon
0,5 dl sukrin (socker)
1 ägg
200 g Philadelphiaost
1 krm vanilj
Rivet skal från en halv citron
Allt blandas ihop och hälls i pajskalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar