tisdag 24 augusti 2010

Banankaka

Detta recept har jag snott från recept.nu
Riktigt god kaka och perfekt att göra när man har gamla bananer hemma som ändå ingen vill äta. Jag brukar vända i lite choklad också ;)


Mjuk kaka med härlig smak av banan!

Färdigt på: 40 min

1 1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen


Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar