Morjens!
Efter att ha tränat så tänkte vi då att middagen skulle bli nyttig.. Idag blev det kyckling med quinoa och salsa verde. Detta receptet tog vi från en sk. diet som heter "Isodieten" som är framtagen av hälsogurun Fredrik Paulun. Då undrar jag bara: Vad är det som är så unikt med detta?? Stekt kyckling, kokt quinoa med en sallad gjord på spenat, ruccola, basilika, tomater + ännu stekta tomater. Sen var det en dressing på bladpersilja, dill, citron, vitlök, kapris, salt och peppar.
Slutsatsen är alltså att om man äter vettig mat så blir det Isodiet eller? Blir så trött på alla dieter som finns! Ät som du vill och träna istället! Eller om du vill gå ner i vikt så äter du mindre och nyttigare och gör av med fler kalorier än du stoppar i dig. Svårare än så är det inte. Det behöver man ju inte vara krutuppfinnare för att förstå.. Det är snarare viljan som avgör hur man ska uppnå sina mål.
Fast nu har jag ju inte följt detta ikväll eftersom vi ätit kräftor och ostar :) Och det var mycket gott måste jag säga!
För tillfället sitter jag bara och väntar på att kräftfonden jag kokar på skalen ska bli klar. Släng inte bort detta! Av fonden gör man riktigt god soppa sedan.
Fonden gör jag såhär: (ännu ett recept snott från recept.nu :))
Till kräftfond kan du använda skal antingen från havskräftor eller flodkräftor. Fonden som kan användas som grund till olika såser, som serveras till fiskrätter. Du kan även använda fonden som grund till en läcker fisksoppa.
Antal portioner: 6
1 1 kg kräftskal
1 1 gul lök
1 1 morot
1 1 liten purjolök
1 1 msk tomatpuré
1 1/2 1 1/2 tsk paprikapulver
1 1 liter fiskfond eller kycklingfond
1 1 liter vatten
1 1/2 1 1/2 dl neutral olja
Gör så här
1. Skala och grovhacka löken. Skölj och skär moroten i bitar. Skölj purjolöken och dela den i 4-5 bitar. Ansa skalen. Klipp av det översta på huvudet så att magsäcken försvinner. Får den vara kvar blir fonden besk. Krossa skalen i mortel eller liknande.
2. Värm upp oljan och fräs skalen ihop med grönsakerna. Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret och slå därefter i buljongen och vattnet. Låt koka upp och sjuda i ca 30 minuter.
3. Sila spadet och reducera det tills ca 1/4 återstår.
Jag är så lat att jag inte orkar klippa bort nån magsäck, men det brukar smaka bra ändå:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar