Hur som helst, här kommer receptet:
Äppelkaka á la GI
En klassiker i en version utan kolhydrater. Den är lika enkel att göra som vanlig äppelkaka och resultatet gör dig aldrig besviken!
Äppelkaka á la GI
50 g smör
1.25 dl mjölk
2 st ägg
sötningsmedel motsvarande 1 dl socker (läs på förpackningen)
1.2 dl dinkelmjöl
1.2 dl fullkornsmjöl av dinkel
1.5 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
1.5 dl sesamfrön
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
Receptet från Recept.nu
Jag hade den lite för länge i ugnen, skulle säga att max 35 minuter räcker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar